מלדיביים – מרכז להצלת צבי ים

בואו ליהנות מהאי המדהים נאיפרו שבצפון המלדיביים ולתרום לשימור צבי הים ושוניות האלמוגים שבמקום. בפרויקט תעבדו עם אנשי שימור ימי ותסייעו להם בפעילותם, ובמקביל תשתתפו בפעילות למען הקהילה החביבה והתוססת של האי.

1903
1905
1906
1907
1908
1909
1910
1911
1912
1913
1914
1915
1916
1917
1918
1919
1920
7191
7192
7193
7194
7195
7196
7197
7199
7200
7201
7202
7203
7204
7205
7206
7207

תקציר

 מיקום: האי נאיפרו (Naifaru), צפון המלדיביים

משך התכנית: מינימום שבועיים, מקסימום 8 שבועות (אפשר להצטרף לתקופה של עד 12 שבועות בבקשה מראש)

נמל תעופה: נמל התעופה הבין לאומי במאלה (Ibrahim Nasir)

אופי ההתנדבות: שימור צבי ים

מספר משתתפים: 1 – 8 מתנדבים מרחבי העולם

גיל: 18 – 65

***הערה חשובה: הטיפול בוויזה כלול בתכנית. יש להירשם לתכנית לפחות חודש מראש כדי לקבל את האשרה בזמן. לתהליך הנפקת הוויזה יש להצטייד בתעודה מהאוניברסיטה (או מסמכי רישום) באנגלית, עם חותמת רשמית.

התכנית כוללת

מגורים:  חדרים משותפים בבית מתנדבים

אוכל:  שלוש ארוחות ביום

תמיכה : מישראל בעת הצורך

איסוף:  איסוף מנמל התעופה ואליו ביום ההגעה וביום העזיבה; העברה ממאלה לאי נאיפרו

לא כולל

טיסות, ביטוח נסיעות, מלון ביום ההגעה וביום העזיבה (כ-60$ ללילה), הוצאות אישיות

מיקום

התכנית ממוקמת באי נאיפארו (Naifaru) שבאטול לביאני בצפון המלדיביים. גודלו של האי הוא 53 דונמים בלבד והוא ממוקם כ- 150 ק״מ צפונית לבירת המלדיביים. בשל גודלו, הכול בו זמין, נוח ונמצא בקרבת מקום.

מבחינת מספר תושביו, נאיפארו הוא האי החמישי בגודלו במלדיביים והקהילה בו קטנה ותוססת – זהו מקום אידיאלי לפגוש אנשים נחמדים וחברותיים. היום חיים באי קצת יותר מ-5,000 תושבים, רובם מלדיביים ומיעוטם מהגרים ממדינות שונות, כגון פקיסטן ובנגלדש.

ברחובות המפותלים של האי תמצאו מגוון חנויות, כולל בנק, כספומט וסניף דואר, בנוסף לבתי קפה ולמסעדות. בזמן השיטוטים, תיתקלו קרוב לוודאי במוזיקאים מנגנים ברחוב ובאנשים בכל הגילים משחקים קלפים. בזמנכם הפנוי תוכלו לשבת  בנחת, לחוש את הבריזה הנעימה וליהנות מהאווירה ומהנוף.

על התכנית

המתנדבים בתכנית זו מסייעים בתפעול מרכז להצלת צבי ים, בעיקר מסוג "צב ים קרני" (Hawksbill sea turtle). המרכז נמצא במיקום אידיאלי להצלה ושיקום של צבי ים, משום שהוא ממוקם באזור מבודד של האי, הרחק מקרבת בני אדם.

התכנית כוללת שלושה מרכיבים מרכזיים:

  • איסוף
  • האכלה
  • שיקום

הצבים במרכז השימור באי חולצו מאזורים העירוניים של האיים, אחרים נתפסים ברשתות דיג. כאשר צבים מגיעים למרכז, הצוות והמתנדבים מתחילים לשקם אותם עד שהם מגיעים לאורך של כחצי מטר. בשלב זה הם מוחזרים לים בתוך אזור השימור הימי שלנו. במרכז ההצלה לא מגדלים ביצים עד לבקיעה, משום שהצוות מאמין שחשוב שתהליך זה יקרה הרחק מהתערבות אנושית, ובסביבה טבעית.

היבט חשוב אחר של התכנית כולל שיקום שוניות האלמוגים באזור. במקום הוקם גן אלמוגים על מנת לטפל בשוניות ולמזער את הנזקים שנגרמים להן. אחת לשבוע מתבצע מעקב אחר שברי אלמוגים, בדיקה וניטור של מצב האלמוגים והשוואה לשוניות אחרות סביב האי נאיפארו ובאיים אחרים.

בנוס לכך כוללת התכנית גם פעילויות אחרות, כמו חינוך התושבים המקומיים בנוגע לחשיבות השימור, סיוע בהסברים לתיירים ועזרה בהובלת קמפיינים להעלאת המודעות בנושא. חלק חיוני נוסף במאמצי השימור כולל ביקור באתרי קינון, כדי לפקח על אוכלוסיות הצבים בטבע.

אופי ההתנדבות

באי נאיפארו תחברו לצוות מסור של אנשי שימור טבע, חובבי אוקיינוס וביולוגים ימיים, אשר מקדישים את עצמם לעזור לצבים פצועים אלה. תיקחו חלק בכמה פרויקטים, כמו סיוע בטיפול צבי הים החיים במרכז, עבודה בגן האלמוגים ופיתוח תכניות מודעות למען הקהילה. אם תתנדבו בחודשים שקטים יותר (נובמבר – מאי), ייתכן שתסייעו גם בחקר דג המנטה ריי. בהתאם לאורך השהות שלכם, תוכלו לעבור הכשרה לזיהוי אורגניזמים ימיים ולהשתתף בצלילות וצלילות-שנורקלים לצרכי מחקר, במטרה להעריך את מצב השוניות סביב נאיפארו ואיים אחרים. ככל שתאריכו את שהייתכם באי, כך תוכלו לחוות וללמוד יותר מקבוצה מוכשרת מאוד של אנשי שימור ימי.

יום טיפוסי: עוד לפני ארוחת הבוקר יוצאים המתנדבים למרכז כדי להאכיל את הצבים. הדבר נעשה במכלים נפרדים לכל צב, כך שיהיה אפשר לראות את צריכת האוכל של כל אחד מהם ולפקח עליה. כדי לעקוב אחר שיקומם של הצבים, המתנדבים מודדים ושוקלים אותם, ובו זמנית הם בוחנים אותם כדי לראות אם הם פצועים או חולים. לבסוף מחליפים את המים במכלים ומוסיפים להם אצות שנאספו בחופים סמוכים, המשמשות כמזון.

בצהריים המתנדבים מסייעים לביולוג הימי של המרכז ביצירת מפגשי מודעות סביבתית בבית הספר המקומי. יתכן שתעזרו גם בגן האלמוגים, או שתלמדו כיצד לזהות יצורים ימיים.

בשעות אחר הצהריים המתנדבים שבים למרכז השימור, מאכילים את הצבים פעם נוספת ומחליפים שוב את המים במכלים. לעתים עוזרים באיסוף סרטנים למאכל עבור הצבים, או מסייעים בפעילות ניקיון החוף.

בערב, תוכלו להשתתף בפעילויות שונות כמו דיג-לילה או ברביקיו.

פעילויות יום יומיות אלו עשויות להשתנות כמובן בהתאם למשך השהות של כל מתנדב, לעונות השנה לומספר צבי הים הנמצאים במרכז.

ימי שישי הם חופשיים (פרט להאכלת הצבים), ובשבתות צוות התכנית מארגן טיולים ופעילויות מהנות!

מגורים

לינה: המתנדבים לנים בחדרים עם 2-3 אנשים נוספים, ביחידות נפרדות לגברים ולנשים. החדרים מצוידים במאווררי תקרה, שקעי חשמל, אינטרנט אלחוטי, סלון עם טלוויזיה, מטבח, מכונת כביסה ומקלחות ושירותים בסגנון מערבי. אין מים חמים, אך אין ממש צורך בכך במלדיביים. המעוניינים יוכלו לשדרג את תנאי הלינה שלהם לחדר פרטי וממוזג בתוספת תשלום. כל אתרי הפרויקט נמצאים עד 10 דקות הליכה מאזור המגורים.

אוכל: התכנית כוללת שלוש ארוחות ביום. ארוחות הבוקר יהיו בסגנון מלדיבי ו/או מערבי והן מוגשת בבית מקומי. את ארוחת הצהריים וארוחת הערב אוכלים באחת המסעדות המקומיות, בהן תהיה לכם בחירה בין מספר מנות שונות, כגון כריכים, צ'יפס, פיצות, אורז, ומנות נודלס. יש מים בזמן הארוחות, אם תרצו תוכלו גם לקנות מיצים טריים, משקאות קלים, משקאות חמים או מילקשייק.

בבית המגורים יש גם מטבח זמין לשימוש המתנדבים. אנו שמחים להיענות לבקשות בענייני תזונה, כל עוד מודיעים לנו מראש.

אינטרנט: זמין בבית המגורים.

כביסה: ניתן לכבס בבית המגורים.

טיפים

צוות התכנית מארגן טיולים מהנים במיוחד למתנדבים בכל יום שבת. טיולים לדוגמא: דיג, דיג-לילה, טיול באיים לא מיושבים, צלילות שנורקלים, תצפיות על דולפינים ודגי מנטה ריי ועוד – הכול כלול במחיר התכנית!

המשתתפים יכולים גם לנצל את ההנחות שהמתנדבים שלנו מקבלים מאתרי נופש באי:

  • 50% הנחה על לינה
  • 25% הנחה על צלילות
  • 25% הנחה בכל המסעדות והברים

דרישות מינימום

  • גיל 18–65
  • אנגלית ברמת שיחה
  • כושר גופני טוב וידע בסיסי בשחייה
  • גישה חיובית, פתיחות ומוסר עבודה גבוה
  • עניין בתחום השימור הימי
  • חיסונים (נא להתייעץ עם מרפאת מטיילים טרם הנסיעה)
  • ציוד אישי לצלילות שנורקלים – מסכה, שנורקל וסנפירים
הבהרה: ייתכן והמידע המופיע בעמוד זה אינו מעודכן באופן מלא. בכדי לקבל את המידע המלא והמעודכן חשוב לצפות בעמוד התכנית באתר GoEco באנגלית:


לחצ/י למעבר לאתר באנגלית

מעוניינ/ת לשמוע עוד על התכנית?

בוא/י נדבר!























  הרשמה לעדכונים ופרסומים